Ημερίδα με θέμα: «Νέα Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής»

2022-05-11 21:09

Στο πλαίσιο του, Επετειακού, 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (https://www.icpess.gr/), η Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.) οργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Νέα Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 10:00-14:00, στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., στην Κομοτηνή.

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών Φυσικής Αγωγής, καθώς και η παρουσίαση των πρώτων εμπειριών από την Πιλοτική Εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι/ες για το ότι τόσο οι τέσσερις Επόπτες/τριες όσο και η πλειοψηφία των Εκπονητών/τριών των Νέων Προγραμμάτων είναι Ιδρυτικά ή μεταγενέστερα Μέλη της Ε.Α.Φ.Α., κάτι που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δυναμική της Ακαδημίας μας!

Η Ε.Α.Φ.Α. σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην ημερίδα, δωρεάν (χωρίς κόστος συμμετοχής), είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, από το κανάλι της Ε.Α.Φ.Α. στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCRWTSVfehH7wsQZ1dk6Hf5Q). Η παρουσία σας στην ημερίδα και η συμβολή στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από την Ε.Α.Φ.Α.

Η θεματολογία και η σύνθεση της Ημερίδας είναι:

  • «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο». Καθηγήτρια Βασιλική Δέρρη,  Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ., Αντιπρόεδρος Ε.Α.Φ.Α.
  • «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο». Καθηγητής Αθανάσιος Παπαϊωάννου,  Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ., Ιδρυτικό Μέλος Ε.Α.Φ.Α.
  • «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο». Καθηγητής Νικόλαος Διγγελίδης,  Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ., Γραμματέας Ε.Α.Φ.Α.
  • «Εμπειρίες από την Πιλοτική Εφαρμογή στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο» από τους/τις Επιμορφωτές/τριες-Υποστηρικτές/τριες Πιλοτικής Εφαρμογής:
    • Δημοτικό Σχολείο: Όλγα Βασιλειάδου, Ιδρυτικό Μέλος Ε.Α.Φ.Α. & Ασπασία Παπαμίχου, Μέλος Ε.Α.Φ.Α.
    • Γυμνάσιο: Δημήτριος Μυλώσης, Ιδρυτικό Μέλος Ε.Α.Φ.Α. & Γεώργιος Αμπατζόγλου
    • Λύκειο: Αθανάσιος Κολοβελώνης, Μέλος Ε.Α.Φ.Α. & Ολυμπία Λαμπάκη

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ε.Α.Φ.Α. για τη διάδοση της επιστημονι­κής γνώσης που σχετίζεται με την αποτελεσματική διδασκαλία της Φ.Α. σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Στα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ακαδημία έχει συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, με τη  διοργάνωση Forums, Ημερίδων, την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και στον Αθλητισμό», την έκδοση του «ΕΚΗΒΟΛΟΥ» και την έκδοση ψηφισμάτων και προτάσεων προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Με εκτίμηση,

Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, πατήστε εδώ...

Πίσω